geir bredes weblogg

Denne bloggens høye beskytter er "Saint Marshall, the Holy Fool"

Monday, November 14, 2005

nå har jeg vært sengeliggende i tre dager, mye av grunnen er at det gjør vanvittig vondt å stå på venstre foten, men også fordi åge hareide må være noe av det dummeste. det som er sikkert er at norge kommer til å tape returkampen i praha, men det som er usikkert er hva unnskyldningen kommer til å være. om så jamtfall har en to timers lang powerpoint-forelesning over norges kreative angrep, føler jeg ikke at dette er tilstrekkelig.

den beste unnskyldningen vil nok være tsjekkias behandling av sigøynere, som har vært tema for flere ammnesty-rapporter. dette kan brukes på to måter: enten at hareide og troppen følte seg uvel i landet, og i slike omgivelser kan man komme langt med å si at fotball bare er et spill. dette står imidlertid i motsetning til george weahs valgkampslagord under presidentvalget i liberia: "life is a game, choose the best player". valget i liberia bryter med mitt syn på afrika, hvem skulle tro at harvardutdannede kvinner blir valgt fremfor eks-fotballspillere?
den andre måten hareide kan bruke dette på, er at uansett resultat fremstår norge som den moralske vinneren, dessuten er vi rikere. den eneste haken her er at norge får kritikk av samme organ på grunn av varetektsfengsling. det som også kan komme frem i denne sammenheng er at norge bruker 48 timer på å vurdere asylsøknader fra tsjekkiske sigøynere.

en annen, ikke fullt så god unnskyldning, er at mysteriet rundt hvem som er faren til marit arnstads barn har vært forstyrrende i oppkjøringen. eller sympati med de norske soldatene i afghanistan, som utsettes for SVs splittelse i forbindelse med jagerfly-vedtaket. wto er også i vinden. stein på stein? jeg begynner å glede meg til intervjuene etter kampen

0 Comments:

Post a Comment

<< Home