geir bredes weblogg

Denne bloggens høye beskytter er "Saint Marshall, the Holy Fool"

Thursday, December 01, 2005

Hvis jeg hadde vært med i Amnesty International hadde jeg vært fly forbannet om dagen. Her har de kjøpt inn trekors og reklameplass for å markere den 1000 henrettelsen, så driver USA å avlyser. Jeg ser for meg at Bush bruker samme taktikk som da han innsatte Bolton i kongressens ferie, og at den 1000 henrettelsen kommer på et særdeles upassende tidspunkt, som Santa Lucia-dagen eller lille julaften. Akkurat når du har bakt boller og satt et stearinlys på hode, eller satt deg til rette foran Da Capo, da dreper de en eller annen kriminell, ugudelig, ubrukelig person i Statene. Hvis da han ikke er uskyldig, eller hun for den saks skyld. Heldigvis slapp Iqbal dødsstraff i Pakistan på grunn av bevisets stilling. Det er slike gode nyheter som gir en tro på det gode i mennesket, og at i alt det triste er det lyspunkter som gjør livet verdt å leve.

Leste forresten i AmnestyNytt at den nye regjeringen skal sette likestilling og menneskerettigheter på dagsorden, og da vil det være særlig fokus på holdningsskapende arbeid. Alt dette mens fattige gamle dør på gaten i Oslo. GOD JUL, liksom.

Det har vært lite kontinuitet på bloggen i det siste, det skyldes Blogan, dette er et bloggfenomen som er adoptert fra den islamske cyberspace. I utgangspunktet har denne halvannet år gamle tradisjonen - noe som holder for mytedannelse på nett - likheter med Ramadan. Jeg har valfartet til Silicon Valley, noe som tilsvarer Medina i EDB-miljøet. Grunnen til at man ikke har et dataens Mekka, er de desentraliserte egenskapene og pakkesvitsjingen, som skaper en heftig debatt om hvor dette Mekkaet egentlig befinner seg. For en innføring i Blogan, en høytid som samsvarer med våre behov anbefaler jeg denne.

1 Comments:

  • At 6:53 AM, Blogger Gaute said…

    Det burde helt klart vanke blomster og konfettiregn på nr. 1000. Kundebehandling er servicenæringens alfa og omega i hårklipp som i henrettelse, og setter du ikke pris på kundene dine, forsvinner de fort over til konkurrenten.

     

Post a Comment

<< Home